Borcunuzu Kapayabileceğiniz En Kolay Kredi Ürünleri – Hesapkurdu

Bireysel ihtiyaçların ya da ticari işletmelerin çeşitli amaçlar doğrultusunda bankalardan veya kurumlardan belli bir miktar faiz oranını ödemek koşuluyla ödünç aldıkları sermayeye kredi denir. Krediler hem bankalar tarafından hem de bazı kamu kuruluşları tarafından verilmektedir. Kamu kuruluşlarının bazıları kullanılan kredi için faiz talep etmezken, belli koşulların sağlanması her iki kredi sağlayıcı için de geçerlidir.

Kredi kullanımı bir bakıma borç ödemede güvenilir olma durumunu baz alır. Dolayısıyla kredi kullanacak kişi veya kurumun kredi talep ettiği kuruma kendini güvenilir kılması mecburidir. Özellikle bankalar kredi taleplerini çeşitli koşulların gerçekleştirilmesi sonucunda olumlu olarak cevaplandırır. Yani, eğer kredi kullanmak istiyorsanız öncelikle kredi başvurusu yaptığınız bankanın koşullarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Şartları sağlamanız kredi talebinizin olumlu sonuçlanması ile doğru orantılı olacaktır.

Kimler Kredi Kullanabilir?

18 yaşından büyük her TC vatandaşı kredi talebinde bulunabilir fakat bu herkesin kredi talebinin kabul edileceği anlamına gelmiyor. Olumlu bir sonuç için aşağıda bahsettiğimiz gibi bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Kredi kullanım şartlarına bir göz atalım;

  • 18 yaşından büyük olmak
  • SGK kaydı bulunmak
  • Sabit bir gelire sahip olmak ve bu geliri belgeleyebilmek
  • Kötü olmayan bir kredi notuna sahip olmak
  • Kefil gösterebilmek (gerekli durumlarda)
  • Sahip olduğunuz bir malı ipotek yaptırabilmek (gerekli durumlarda)
  • Belli bir mal varlığına sahip olmak (ev, araba vb.) (gerekli durumlarda)

Kredi notu bankalar tarafından her zaman önemli bir yere sahip olmaktadır. Peki, kredi notunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Kredi notu, bugüne kadar bankalarla olan ilişkinizin sayısal bir veriyle ifade edilişidir. Yani, daha öncesinde kullanmış olduğunuz kredilerin geri ödemelerini, kredi kartı kullanımlarınızı, para alışverişleriniz gibi bankalar ile ilgili yaptığınız tüm ilişkinizi belgeleyen bir puanlama sistemidir. Kredi sağlayıcılar, kredi notu sayesinde kredi kullanmak isteyen kişi hakkında objektif bir karar verebilmektedir. Dolayısıyla kredi notu, kişinin borç ödeme alışkanlığı hakkında genel bir bilgi vermektedir.

Ödeyemediğiniz Borçlar İçin Kredi Kullanmak Doğru mu?

Kredi genel olarak belli ihtiyaçların karşılanması için ya da ticari bir atak yapmak için kullanılan bir bankacılık ürünüdür. Bu gerekçelerin yanında bazen kişiler, belli borçların ödenmesi konusunda da kredi kullanmayı tercih edebilir. Bu durumu yanlış bir kullanım biçimi gibi isimlendirmek doğru olmayacaktır. Yine de borcunuzu ödemek için başka bir borca girmek ilk tercih edilen seçenek olmamalıdır. Yeni bir kredi kullanmadan önce belki de şu adımları bir kez daha gözden geçirmeniz daha doğru olacaktır;

  • Kredi borcunuzu yeniden yapılandırmak
  • Ekstra harcamalardan kaçınarak, tasarruf yapmak
  • Gözden çıkarabileceğiniz bir mülkünüzü satmak

Eğer bu seçeneklerden herhangi birini yapma imkanınız yoksa borcunuzu kapatmak için kredi çekme fikrini tekrar düşünebilirsiniz. Borç ödemek için kredi seçeneğine başvurmak doğru bir hamle olabilir fakat kredi kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu önemli noktalara dikkat edildiği müddetçe siz de var olan borçlarınızı ödemek için kredi kullanmayı düşünebilirsiniz. Hesapkurdu.com olarak bu önemli detayları sizler için araştırdık.

  1. Gelir Dengenizi Koruyun: Hali hazırda borçlarınız var ve bu borcunuzu bir şekilde kapatamıyorsanız, geliriniz ve gideriniz arasındaki orantıyı doğru bir şekilde kuramamışsınız demektir. Bu durumda kredi kullanmak gelir gider dengenizi sağlamanıza yardımcı olacaktır. Çünkü krediler mevcut borcunuzu taksitle ödemenizi sağlarken, gelir gider akışını planlamanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın ki planlı olmak, sizi çoğu zaman doğru sonuca yaklaştıracaktır.
  2. En Doğru Kredi Türünü Seçin: Borcunuzu ödeyebilmek için kredi kullanmaya karar verdiniz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken ilk şey, detaylı bir piyasa araştırması yaparak size en uygun kredi türünü seçmeniz olacaktır. Peki, “borcumu ödemek için hangi krediye başvurmalıyım?” diye düşünüyorsanız, sorunuzun cevabı tam olarak burada.

Borç Ödemek İçin En Doğru Kredi Türleri Nelerdir?

Bilinçsiz bir şekilde harcamaların yapılması yine aynı bilinçsizlikte kredi ve/veya kredi kartı kullanımı sonucu günümüzde borcu olan kişilerin sayısı giderek artmaktadır. Bu durumu fark eden bankalar, söz konusu açığa çözüm bulabilmek adına birkaç farklı çözüm üretmişlerdir. Bu çözümler;

  • İhtiyaç kredisi,
  • Borç transfer kredisi,
  • Kredi kartı,

Hesapkurdu – İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Borçlarınızı kapatmak için kullanabileceğiniz en önemli kredi türü ihtiyaç kredisidir. Neredeyse tüm bankalar farklı vade sayıları, kredi tutarları ve faiz oranları ile ihtiyaç kredi vermektedir. Tüm bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını Hesapkurdu ihtiyaç kredisi tekliflerini inceleyerek, bütçenize en uygun olan kredi türünü seçebilirsiniz. Kullandığınız kredi ile borçlarınızı ödeyerek, tek bir yere borçlanabilirsiniz. Bankalar ihtiyaç kredisini 48 ay vadeye kadar vermekle birlikte faiz oranları değişiklik göstermektedir.

Sonuç olarak mevcut borçlarınızı ödeyebilmek için başka bir borcun altına girmek ilk tercihiniz olmasa da bazı durumlarda bu hamle doğru olabilir. Yine de kredi kullanırken gelir gider dengenize dikkat etmeyi unutmayın. Kredi notu, kullanmış olduğunuz kredileri ve diğer bankacılık ürünlerini ne kadar bilinçli kullandığınızla doğru orantılı olarak şekillenecektir.

Borç Transfer Kredisi

Borç transfer kredisi, parça parça farklı bankalara var olan borçlarınızı tek bir çatı altında toplama şansı veren bir kredi tipidir. Farklı bankalara ait çeşitli borçlara sahipseniz, ödemelerinizin art arda gelmesi kaçınılmaz olur. Durum böyle olunca da ödemelerinizi aksatabilir, mevcut borçlarınıza faiz işleterek çoğalmasına neden olabilirsiniz. Bu durumu düzeltmek için borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak, tek ödeme günü ile işin içinden daha kolay sıyrılabilirsiniz. 48 aya kadar vade imkanı ile pek çok banka borç transfer kredisi vermektedir. Hesapkurdu.com kredi faiz oranlarına birlikte göz atalım:

  • BurganBank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,57 – %1,67 / 48 ay vade,
  • AkBank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,84 / 12 ay vade,
  • QNB FinansBank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,21 – %1,64 / 48 ay vade,
  • ODEA Bank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,55 / 36 ay vade,
  • Deniz Bank Emeklilere Özel Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,09 / 48 ay vade,
  • Vakıf Bank Borç Transfer Kredisi 18 ay vade şansı ve 3 ay borç erteleme imkanı,
  • Şeker Bank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,47 / 48 ay vade şansı ve 3 ay borç erteleme imkanı
  • TEB Bank Borç Transfer Kredisi faiz oranı %1,84 / 9 ay vade,

Hesapkurdu Kredi Kartı Karşılaştırması ve Başvurusu

Borç kapatmanın diğer bir yolu ise kredi kartlarıdır. Kredi kartlarıyla da pek çok ödeme yapılabilmektedir. Gıda, sağlık, eğitim, seyahat, beyaz eşya, elektronik ve akla gelebilecek pek çok gider, kredi kartı ile ister taksitli ister tek seferde ödeyebilirsiniz. Bunların yanında birçok vergi ödemesini de kredi kartı ile yapmak mümkün. Kredi kartlarının bu kadar yoğun kullanılması farklı fırsatlar sunmaktadır. Örneğin; ayın farklı zaman dilimlerinde, farklı yerlerden gelen ödemeler işinizi oldukça zorlaştırmaktadır. Bu zaman farklılığını kredi kartı ile kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Bir veya birden fazla yere değişik tutarlarda borcunuz varsa, bu borçları kredi kartı ile ödeyerek, tek bir yerde toplayabilirsiniz. Böylece borçlarınızı aynı tarihte, daha düzenli bir şekilde ödemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Hali hazırda bir kredi kartınız varsa, ödemelerinizi kartınız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer bir kredi kartına sahip değilseniz, kredi kartı için hızlı bir şekilde başvuruda bulunabilirsiniz. Hesapkurdu kredi kartı başvurusu ile tahmininizden daha kısa bir sürede başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Her banka kredi kartı için farklı özellikler belirlemiştir. Faiz oranları, minimum ödeme tutarı, nakit avans faizi vb. pek çok özellik, bankaların kendilerine has özellikleridir. Mevcut borçlarınız zaten kredi kartı üzerindense, bu durumu toparlamak için ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Her ne olursa olsun, kredi kartı harcamalarınızı kontrol etmenizde fayda var. Unutmayın ki; harcamalarınız ve ödemeleriniz ne kadar dengeli ve düzenli olursa, ileriye yönelik kredi siciliniz o kadar olumlu gelişecektir.  

Kategori: Güncel Hayat

Hakkında

1982 istanbul doğumluyum.Aslen Sivas'lıyım..2011'den beri aktif olarak websiteleri ile uğraşıyorum ve wordpress konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum.Öğrendiklerimi paylaşmak içinde bu siteyi tasarladım.Wordpress'i iyi derecede bildiğimi sanıyorum.Mükemmel bir işim ve ayda 20 gün boş zamanım var.Ve tabiki FenerBahçe'liyim

Yorum Yazın




Sayıları kutuya girin. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.