MySQLDumper Kullanımı

mysqldumper
Yeni bir yazı ile karşınızdayım.Aslında bu yazdıklarımı internetten başka sitelerde bulmanız mümkün.Fakat bir çoğu ziyaretçi çekmek için yazılan tam anlamıyla yardımcı olmayan yada eksik bilgi verilmiş olan yazılardan ibaret.Birde kendi gözümle bu olaya eğilmek istedim.

MySQLDumper Kullanımı hakkında vereceğim bilgiler tamamen kendim deneyip uyguladığım bilgilerdir.Harfiyen uyguladığınız taktirde herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.Anlatımımıza geçelim..

Detaylı anlatım yapmayıp kabataslak olarak anlatacağım için esas amacımız olan yedekleme/yükleme işlemini anlatıcam.

– Öncelikle Buradan MySQLDumper yazılımının son versiyonunu indiriyoruz.

– Ardından indirdiğimiz rar dosyasını klasöre çıkarıyoruz ve klasör adını mysqldumper olarak değiştiriyoruz.(sadece tarayıcıya yazarken kolaylık olsun diye)

– Çıkardığımız mysqldumper klasörünün içine work adında bir klasör oluşturuyoruz.Sonra yine bu work klasörü içerisine log,config ve backup adında 3 klasör daha oluşturuyoruz.

– mysqldumper klasörü içinde config.php dosyasını metin editörü ile açıp şu kısımları değiştiriyoruz.


// Username
$config['dbuser'] = 'root';
//User-Pass. For no Password leave empty
$config['dbpass'] = 'mysql';

root yerine db user adımızı, mysql yerinede db user şifresini yazıyoruz.Kaydedip çıkıyoruz.

– BU işlemlerden sonra ftpden sitemize bağlanıp root tabiri ettiğimiz ana klasörlerin olduğu bölüme mysqldumper klasörünü yüklüyoruz.

– Şimdi yedekleme yapmadan önce klasör izni vermemiz gerekiyor.CHMOD 777 yapılacak klasörler sırasıyla config.php, work, config, log, backup.

– Herşey tamam olduğuna göre tarayıcımızı açıyoruz ve örnek; www.kabataslak.net/mysqldumper yazarak kuruluma geçiyoruz.Kurulumda Türkçe’yi seçerseniz daha kolay anlarsınız.Bu yazılım şifre vermemizede olanak sağlıyor izinsiz giriş olmaması için.Fakat size tavsiyem şifreyle uğraşmayıp işiniz bittikten sonra ftpden klasörü silmeniz(yada klasör ismini değiştirip verdiğiniz izinleri tekrar 644 yapmanız.)

– Herşey tamamsa son adımda “Veritabanı bağlantısı kuruldu” ibaresi çıkar kaydederek yedekleme/yükleme işlemine başlayabilirsiniz..

– Sol menüden yedekleme bölümüne tıklıyoruz.Hiçbirşeye dokunmadan direk “Yeni yedeklemeyi başlat” diyoruz.

– Kısa sürede oluşan yedeğimiz work klasörü içinde oluşturduğumuz backup klasörü içine kaydediliyor.İsterseniz (bence istemelisiniz) işlem sonunda ekrana çıkan sql yedeğinizin linkine tıklayarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Yedeğimizi sorunsuzca almış bulunmaktayız.Şimdi geçelim yükleme işlemine..

MySQLDumper ile Yedek Yükleme

– Üstteki kurulum işlemlerini tamamladıktan sonra herşey hazırsa,

– Elinizdeki yedek bilgisayarınızda ise bunu ftpden work klasörü aldındaki backup klasörü içine yükleyiniz.

– mysqldumper klasörüne bağlanın.Sol menüden Dönüştürüm linkine tıklayın.

– Veritabanı listesinden yüklemek istediğiniz veritabanını seçin ve dönüştür butonuna tıklayın.

Ve artık yedeğiniz yüklendi geçmiş olsun..

MySQLDumper yüksek boyuttaki veritabanlarınızı sorunsuz birşekilde aktarmanızı sağlayan muhteşem bir program.Yapandan ve kodlayandan Allah razı olsun :)

Bu yazıdan faydalandıysanız lütfen deneyimlerinizi yorum bölümünden paylaşınız.Alıntı yapmanız durumunda sayfamızı kaynak olarak belirtmeyi unutmayınız.

Kategori: Webmaster

Hakkında

1982 istanbul doğumluyum.Aslen Sivas'lıyım..2011'den beri aktif olarak websiteleri ile uğraşıyorum ve wordpress konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum.Öğrendiklerimi paylaşmak içinde bu siteyi tasarladım.Wordpress'i iyi derecede bildiğimi sanıyorum.Mükemmel bir işim ve ayda 20 gün boş zamanım var.Ve tabiki FenerBahçe'liyim

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. Arzu D. dedi ki:

    Öğreniyorum yavaştan ki bu açıklama çok iyi olmuş..teşekkürler..

  2. seo dedi ki:

    Teşekkürler hocam çok güzel bilgi denememk elde değil :) ne uğraşıyordum ya ben yok onu oraya al yok bunu buraya çek :)

Yorum Yazın




Sayıları kutuya girin. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.