Jinekomasti Sonrası Spor Fitness Vücut Geliştirme

Jinekomasti, her yaşta erkekte görülebilen, herhangi bir nedenle erkek meme dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlanır. Çoğu zaman bir sağlık tehlikesi belirtmemekle birlikte, sosyal yaşam içerisinde psikolojik olarak yıpratıcı etkileri bulunmaktadır.

 

Erkeklerin memesi de aynı kadınlarda olduğu gibi süt bezleri, kanallar ve yağ dokuları ile doludur. Ancak bazen fazla büyür, genişler ve şekli bozulur. Hem gözle görülebilen hem de el ile muayene edildiğinde sert bir doku ile karşılaşılır. Erkek memesinin anormal şekilde büyümesine kısaca Jinekomasti denir.

 

Jinekomasti tedavisi mümkün mü?

Jinekomastinin nedenleri çok çeşitli olabilir. En sık karşılaşılan neden alınan hormon ilaçları kaynaklı hormon dengesizlikleri, endokrin kökenli tümörler ve testis gelişimindeki bozukluklardır.

 

Jinekomasti belirtileri görüldüğü anda ilk olarak bir endokrinoloji uzmanına muayene olmak gerekir. Yeni doğan döneminde ve ergenliğin ilk zamanlarında görülen belirtilerde bir sağlık tehlikesi bulunmadığı sürece beklenmesinde fayda vardır. 6-18 ay arasında Jinekomastide gerileme meydana gelebildiği gözlemlenmiştir. Ancak ergenlikte başlayan Jinekomasri 17-18 yaşlarında hala gerilememişse, kişide psikolojik olarak sıkıntı yaşatmaya başladıysa duruma müdahale edilmesi önerilir.

 

Jinekomastinin cerrahi tedavisine başlanmadan önce deri fazlalığının miktarı, sarkmanın büyüklüğü, memedeki sert dokunun ve yağ dokusunun miktarı ve meme ucundaki kahverengi kısımın boyutu göz önünde bulundurulur. Tedavi süreci bu olgulara göre şekillendirilir.

 

Jinekomasti fazla büyüyen meme dokusunun yapısına göre 3 şekilde tedavi edilebilir. Öncelikle cerrahi olarak çıkartılması gereken sert meme dokusu olabilir.

Buna ek olarak bazen yağ dokusu da fazla olabilir. Bu gibi durumlarda cerrahi müdahale ile kitle alınıp ayrıca liposakşın da yapılması gerekir.

Bazen de yalnızca yağ dokusu ağırlıklı bir fazlalık vardır. O zaman da sadece liposakşın ile yağ alınır ve tedavi süreci başlamış olur.

 

Ameliyat sonrası spor yapabilir miyiz?

Jinekomasti ameliyatını gözünüzde çok büyütmenize gerek yok. Yani ameliyat sonrası sizi rahatsız edecek ağrılar, hareketlerinizi kısıtlayacak evreler geçirmezsiniz. Vücudunuzun enfeksiyon kapmaması adına 1 haftalık antibiyotik tedavisi gerekebilir.

 

İlk 24 saat dinlendikten sonra, çok fazla ağır kaldırmamak koşulu ile gündelik yaşamınıza hatta işinize geri dönebilirsiniz. Jinekomasti ameliyatı sonrasında, ameliyat bölgesinde yara açılmasını önleyebilmek adına 6 hafta süre ile spor aktiviteleriniz kısıtlanacaktır. Hafif tempolu yürüyüşleri tercih edebilirsiniz.

 

Ameliyat sonrasında, durumu kontrol altına alabilmek amacı ile doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.

 

Doktorunuzun onayını aldıktan sonra spor yapmaya devam edebilir, vücut geliştirme aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kategori: Güncel Hayat

Hakkında

1982 istanbul doğumluyum.Aslen Sivas'lıyım..2011'den beri aktif olarak websiteleri ile uğraşıyorum ve wordpress konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum.Öğrendiklerimi paylaşmak içinde bu siteyi tasarladım.Wordpress'i iyi derecede bildiğimi sanıyorum.Mükemmel bir işim ve ayda 20 gün boş zamanım var.Ve tabiki FenerBahçe'liyim

Yorum Yazın




Sayıları kutuya girin. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.