En İyi 10 Android Uygulaması 2013

androidSelamlar herkese,
Wordpress destek/satış işlerinin yoğunluğu bir taraftan, ne yazacağını bilememek bir taraftan, sosyal hayatımda başka bir taraftan derken uzun zamandır yazamıyordum.Yaklaşık 1 hafta önce kendime göre BÜYÜK bir değişiklik yaparak iphone 4 cihazımı bırakarak android işletim sistemine geçtim.Mevcut borçlarımdan dolayı 2. el bir telefon üzerine yoğunlaştım ve 1 hafta kadar araştırdıktan sonra temiz az kullanılmış ve garantili bir Galaxy Note 2 telefon aldım.3.5 inçten 5.5 inç telefona geçişte hiç zorlanmadım açıkçası.Tabi taşıma konusunda biraz çekinmeler oldu ama 3 günde alışıyorsunuz.

Telefonu aldıktan sonra App Store’dan indirip kullandığım yararlı programları Google Play üzerinden indirdim.Şu nu baştan söylemeliyim ki ekranın netliği bir iphone değil.Keza marketten indireceğiniz uygulamaların tasarımlarıda aynen böyle.Hani olurda benim gibi yaparsanız bunu baştan bilin.Söylenenler gibi büyük bir pişmanlıkta yaşamadım sonuçta büyük bir ekran ve fazlaca özgürlük kazanıyorsunuz.Fazlaca diyorum çünkü bazı verilmiş özgürlükler çok gereksiz.Herneyse yazının bu kısmına kadar olan yerden sorularınızı yorum bölümünden bekliyorum.

Android telefonunuzu elinize aldığınızda yüklemeniz gereken 10 program şu şekilde,

1- Sosyal Medya Uygulamaları

Bu alanda indirilecek programlar aslında sizin üyeliğiniz olan tüm programları kapsıyor.Facebook, Google+, Twitter, İnstagram vs..

2- Mesajlaşma Uygulamaları

Burada sadece 2 tane tavsiye edicem çünkü hakikaten bu iş çorbaya döndü.O kadar çok uygulama varki seçmekten çok düşünmeniz gereken ne için kullanacağınız.Absürt bir şey aramıyorsanız WhatsApp ve Facebook Messenger her isteğe cevap veriyor.

3- Google Crome

Tarayıcı olarak mutlaka bunu şunu yükleyin diyenlere bence kulak asmayın alt tarafı siteleri geziceksiniz kendi tarayıcısı dışında bunu yükleyin yeter.Eğer Flash Player olsun derseniz apk dosyasını Adobe’nin sitesinden bulabilirsiniz.

4- Banka Uygulamaları

Banka uygulamaları konusunda Android sıkıntı yaratmadı neyseki.Eğer bankalarla en ufak ilişkiniz varsa hemen uygulamasına bakın derim.Artık mobil uygulamalardan işlem ücretleri çoğunda alınmadığı için şimdi olmasa bile bir gün lazım olacaktır.En azından maaşınızın yatıp/yatmadığına bakarsınız.Ekstra olarak Paypal’ı öneririm.

5- Haber Uygulamaları

İos üzerinde Teknokulis uygulamasını kullanıyordum ama Android uygulamaları vasat geldi bana.Onun dışında az önce Teknoloji Uygulamaları isimli uygulamayı yükledim hepsini bir arada toplayan denemenizde yarar var.Başka olarak tabiki Ntvspor ve TRT Haber uygulamalarınıda indirin.Gazete Keyfi uygulamasıda alternatif olsun.

6- İstanbullular İçin

Eğer İstanbulda yaşıyorsanız İBB Cep Trafik ve Mobiett uygulamalarını muhakkak indirin.

7- Yandex Navi

Neden bu uygulama diyebilirsiniz diğer alternatifler arasında çünkü yeni taşındığım evimin sokağının ismini sadece bu uygulamada doğru yazmışlar.Diğer baktıklarımda hep eski ismi yer alıyor.Sesli yönlendirme ve trafik durumlarınıda göstermesi bana yeter diyenler için..

8- K-9 Posta

Eğer bir site sahibiyseniz bu mail uygulamasını şahsen çok beğendim.Tam Türkçe dilinde olmamasına karşın ayarları basit.Eğer mevcutlarda umduğunuzu bulamadıysanız bu uygulamayı mutlaka deneyin.Görünümü Gmail’e benziyor ama bir Gmail değil!

9- Youtube

Bilmeyenler için yazdım bunu yoksa her telefonda olması gereken bir uygulama.Şimdiye kadar ios ve android platformlarında gördüğüm en yetenekli ve işlevsel uygulama.Tabiki en iyi video sitesi ne diyelim..

10- QR Code Reader

Şu an mevcut sitelerde pek rağbet görmesede qr kod okuyucu zaman zaman işinize çok yarayabiliyor.Tamindir bu siteler güzel bir örnek.Uygulamayı çalıştırıp kodu okuttuğunuzda telefonunuz o bağlantıya gidiyor.

Burada yazdıklarımın dışında şunuda unutmuşsunuz diyebilirsiniz.Yorum bölümünden sizde bunların haricinde kullandıklarınızı yazabilirsiniz.Ayrıca listeye eklemediğim Ezan Vakti Pro,Tapatalk,Google Çeviri,Wordpress,Skype uygulamalarınıda şahsen yükledim kullanıyorum.

Uygulama yüklemeden önce şunu kendinize sorun, buna ihtiyacım olacak mı? Kullanmayacağınız halde tutupta bir sistem araçları uygulamasını yüklemenizin mantığı yok! Elinizdeki sadece bir telefon, arkadaşlarınızın tavsiyeleride kullanmayacaksanız çokta önemli değil.

Kategori: Teknoloji

Hakkında

1982 istanbul doğumluyum.Aslen Sivas'lıyım..2011'den beri aktif olarak websiteleri ile uğraşıyorum ve wordpress konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum.Öğrendiklerimi paylaşmak içinde bu siteyi tasarladım.Wordpress'i iyi derecede bildiğimi sanıyorum.Mükemmel bir işim ve ayda 20 gün boş zamanım var.Ve tabiki FenerBahçe'liyim

Yorum Yazın




Sayıları kutuya girin. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.