2012 Kredi Başvuru Şartları

2012 yılını geride bırakmaya hazırlanırken, kredileri kullanma oranları en yüksek olan bir yılı daha geride bırakıyoruz. Aslında kredi anlamında baktığımızda, her geçen yıl bir öncekinden daha fazla istatistikler göz çarpıyor. Bu da insanların çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için banka kredilerine başvurduğunun en somut kanıtı.

Peki herkes kredi kullanabilir mi? Ya da soruyu daha doğru sormak gerekirse, kimler kredi başvurusu yapamaz, ya da yapsa bile başvurusu kabul edilmez?

Kredi almak için en temel şart kara listede olmamanızdır. Kara liste, bankaların ortak bir şekilde oluşturduğu ve müşteri hareketlerinin kaydını tutan bir veritabanıdır. Bu veritabanında ödemelerini düzensiz yapan veya yapmayanlar not alınır. Bunlar güven vermeyen müşteri profili olarak işaretlenerek, kredi başvurusu geldiğinde sistem tarafından uyarılır. Ve o kişi hangi bankaya giderse gitsin kredi başvurusu olumsuz sonuçlanacaktır. Bunun için kredi kartı ve geçmiş dönemdeki kredi ödemelerinizde düzenli bir profil çizmek gelecekteki kredi başvurularınız için olumlu bir referans olacaktır.

Kredi başvurusu yapacak kişi, gelirini yasal yollarla belgeleyebilmelidir. Bankalar genellikle kişinin gelirini baz alarak taksit ve kredi toplamı hesaplaması yaparlar. Bu yüzden ödemeleri maaşınızın çok üzerinde bir kredi başvurusu yaptığınızda muhtemelen red edilmesi mümkündür. Eğer çalıştığınız kurumun anlaşmalı olduğu veya maaşınızı aldığınız bir banka varsa ilk önce bu bankaya başvuru yapmanız, kredi sonucunuzu olumlu etkileyebilir.

Krediler başvurularınızın sonucunu doğrudan etkileyen bir etken de, kefil olduğunuz kişilerdir. Geçmişte kefil olduğunuz kişilerin kredi taksitlerini düzenli ödeyip ödemediği sizin kredi başvurunuzu da etkiler. Bunun için kefil olacağınız kişileri dikkatli seçmekte fayda vardır.

Kredi başvurusu yapmadan önce, kredi çekeceğiniz bankayı tespit etmek için kredi hesaplama araçlarını kullanmanızı öneririz. Çünkü bazı bankalar dosya masrafı almamaktadır. Ama bir bankanın dosya masrafı almaması o bankanın faizlerinin daha az olacağı anlamına gelmez. Piyasada kredi kullanabileceğiniz bir düzineden fazla banka olduğunu düşünürsek, en uygun krediyi hesaplamak için bir servise ihtiyaç duyabilirsiniz. http://www.enuygun.com/kredi tarzında ücretsiz olarak kredi hesaplaması yapabileceğiniz servisleri kullanarak bütçenize en uygun krediyi bulabilirsiniz.

Kategori: Tanıtım

Hakkında

1982 istanbul doğumluyum.Aslen Sivas'lıyım..2011'den beri aktif olarak websiteleri ile uğraşıyorum ve wordpress konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum.Öğrendiklerimi paylaşmak içinde bu siteyi tasarladım.Wordpress'i iyi derecede bildiğimi sanıyorum.Mükemmel bir işim ve ayda 20 gün boş zamanım var.Ve tabiki FenerBahçe'liyim

Yorum Yazın




Sayıları kutuya girin. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.